SK Slavia Praha OZP vs. Lokomotiva Ingstav Brno (24. 3. 2002)
SK SLAVIA PRAHA odbor zrakově postižených
V neděli 24. března jsme na naší moderní čtyřdráhové kuželně přivítali několikanásobného mistra republiky v kuželkách zrakově postižených - družstvo Lokomotivy Ingstav Brno. Po dvou hráčích jsme vedli o 11 bodů. O tento příznivý vývoj se zejména zasloužila Marie Sadílková, která po nepříliš dobře zahrané první pětadvacítce v dalších třech výrazně zabrala a dosáhla skvělého výsledku - 566 bodů! Zdeněk Zburník lépe začal, ale v dalším průběhu neudržel potřebnou herní koncentraci a slibný výsledek se změnil na průměrný - 513 bodů.
Hosté: Antonín Vitouch 537 bodů a Ivana Vlachová 531 bod. V druhé dvojici za domácí nastoupili Jiří Reichel a Luboš Sychra. Jiří Reichel se na prvních dvou pětadvacítkách trápil, teprve až na třetí a čtvrté dráze zpřesnil hody a začal stahovat ztrátu - 524 body.
Luboš Sychra, který s kuželkami začíná, na všech čtyřech drahách odvedl vyrovnané výkony a dosáhl 478 bodů. Za Lokomotivu Ingstav hráli - Blahoslav Kačírek (547 bodů) a Marie Kulhánková (479 bodů). V tuto chvíli jsme prohrávali o 19 bodů. Ve třetí dvojici za Slavii hrály Miroslava Sedláčková mladší i starší. Čas od času Mirka mladší družstvu obětavě vypomůže, i když kuželky pro její hlavní sport - běžecké lyžování - nejsou ani sportem doplňkovým. Tím může být půlmaratón, který si zaběhla týden poté, kdy se vrátila z paralympiády, den před zápasem - tedy v sobotu 23. března. Dosažený čas 1 hodina 39 minut 59 vteřin je sice slušný, ale rozhodně to nebyla ta vhodná příprava pro kuželkářský zápas. Po 100 hodech pouze 448 bodů. Po delší době zavítala do kuželny i Mirka starší a odvedla solidní výkon se 465 body. Bez tréninku opravdu slušný výsledek! Za Brno utkání končili František Pánek (537 bodů) a Silva Hanzlová (487 bodů).

Do konečného výsledku utkání se započítávají čtyři nejlepší výkony, což znamená, že zápas skončil výsledkem SK Slavia Praha - Lokomotiva Ingstav Brno 2 081 - 2 152. Brno zvítězilo o 71 bod. K lepším výsledkům nám stále chybí kvalitní čtvrtý hráč!


Případné dotazy a připomínky předáme autorovi
Zpět na Výsledky a průběh her - kuželky
Zpět na úvod