Nečekaně napínavé utkání s Brnem (16. 3. 2003)
SK SLAVIA PRAHA odbor zrakově postižených

Nečekaně napínavé utkání s Brnem (16. 3. 2003)

Kuželkářskou prvoligovou jarní část zahájili kuželkáři SK Slavia Praha utkáním proti několikanásobnému mistru republiky Lokomotivě Ingstav Brno na její dvoudráhové kuželně v neděli 16. března.

Jako první za naše družstvo nastoupil Václav Webr. Podal svůj standard a v součtu to dalo 502 body. Jeho soupeř Blahoslav Kačírek dosáhl 531 bod. V další hře nastoupila Miroslava Sedláčková ml., které se v posledních zápasech dařilo. Zde to však byl těžký propadák - pouze 435 bodů. Její protihráčka Marie Kulhánková odvedla svůj lepší průměr - 508 bodů. A začalo to s námi vypadat špatně.

Jiří Reichel překročil pětistovku o čtyři bodíky, zatímco brněnská Ivana Vlachová tentokráte jen 495. Nepatrné snížení náskoku! Jako čtvrtý nastupuje Luboš Sychra. V trénincích mu to pěkně padá, avšak při zápasech nemůže přemoci zodpovědnost, ta mu svazuje ruce. V Brně na poměrně těžké kuželně velmi slušných 505 bodů! Soupeř František Pánek jen 492 body. Za situace, kdy se nejhorší výsledek z pětičlenného družstva škrtá, jsme opět ve hře. Rozdíl je přijatelných 23 bodů a to se dá hrát. Za obě družstva nastupují velmi zkušení hráči s velmi vyrovnanými výkony. Kdo z koho!?

Karel Pařil z Lokomotivy hraje jako z partesu, hody mu perfektně vycházejí, jedna ulice za druhou, padají sedmičky, osmičky, ale i devítky ... Naše Marie Sadílková moc chce, nervozita dělá své, Manča se trápí, projevuje se neznalost - až zákeřnost - kuželny ... Karel je spokojený s 572 body, Manča je smutná nad nadřenými 485 body.

Zázrak se nekonal. Lokomotiva Ingstav i ve svém posledním zápase letošního ročníku neokusila hořký pocit porážky. Konečný rozdíl pro Slavii je krutý - 110 bodů. Přesto ještě druhý den v uších slyším slova domácího trenéra Jarka Komárka: "Ani nevím, kdy jsme se báli o výsledek jako dnes!" Se slovy uznání nešetřili ani hráči vítězného družstva Lokomotivy Ingstav Brno.

Utkání mezi TJ Lokomotivou Ingstav Brno aSK Slavií Praha tedy skončilo výsledkem 2 106 ku 1 996 - rozdíl tedy 110 bodů.


Případné dotazy a připomínky předáme autorovi
Zpět na Výsledky a průběh her - kuželky
Zpět na úvod