Pražský přebor (22. 3. 2003)
SK SLAVIA PRAHA odbor zrakově postižených

Dříve než vás seznámím s výsledky, je nutno uvést následující vysvětlení. Přebor Prahy má svou již dlouhou historii. Začal se hrát poté, kdy v roce 1977 byla založena TJ Zora Praha a už existujícímu kuželkářskému oddílu v TJ Slovan Svoboda Praha vznikl soupeř. Z ekonomických důvodů na počátku devadesátých let se přebor nepořádal. Před několika lety se iniciativně obnovy ujala Zora. K iniciativě přidali další iniciativu, která spočívala v tom, že k účasti začali zvát i hráče z mimopražských oddílů.

Osobně jsem se tomuto záměru nebránil, příležitostí ke vzájemnému měření sil není nikdy dost, ale navrhoval jsem změnu názvu akce. Pořadatelem v poslední době je výlučně TJ Zoraa té zřejmě toto zavádějící označení nevadí. Škoda!

Pražský přebor (22. 3. 2003)

a nyní již ke slíbeným výsledkům. první místo obsadil skvělým číslem 626 bodů nevidomý jan Konopka z TJ Michálkovice. Také druhé místo patří mimopražskému hráči, a to Blahoši Kačírkovi z Lokomotivy Ingstav Brno za rovněž hodnotných 600 bodů (kategorie B2 - prakticky nevidomý). Konečně třetí místo zůstalo pro Pražáky! Vybojovala si jej slabozraká Mirka Nývltová ze Zory Praha za 570 bodů. Čtvrté místo obsadil slabozraký Václav Webr z SK Slavia Praha. Musel k tomu dokázat porazit 561 kuželku. Blahopřejeme!

Ani další naši kuželkáři se ve dvaatřicetičlenném poli soutěžících neztratili. Na osmémm místě se umístil Zdeněk Zburník (547 bodů), na devátém místě skončila Marie Sadílková (538 bodů), první desítku uzavíral Jiří Reichel (536 bodů). Třináctá příčka patřila Mirce Sedláčkové ml. za 525 bodů, devatenácté místo Luboši Sychrovi za 503 body a s 31. pořadím se zatím musela smířit Miroslava Sedláčková (376 bodů).

Pro úplnost je třeba dodat, že kromě hráčů ze Zory a Slavie se přeboru zúčastnili vedle již uvedených oddílů z Brna a Michálkovic ještě hráči z Lovochemie Lovosice.

A na úplný závěr se musím zmínit ještě o jedné nemravnosti, která u kuželek zrakově postižených může brzy dělat značné problémy. V kategorii open startují zcela vidomí hráči, přičemž i tato kategorie je vymezena (tedy i omezena) vizusem! Tolerance není zde na místě, neboť se tím vytváří podhoubí pro příští zbytečné problémy.


Případné dotazy a připomínky předáme autorovi
Zpět na Výsledky a průběh her - kuželky
Zpět na úvod