Utkání 1. kuželkářské ligy (30. 3. 2003)
SK SLAVIA PRAHA odbor zrakově postižených

Utkání 1. kuželkářské ligy

Základní cíl splněn!

V současné době disponuje náš oddíl velmi silným družstvem. Zatím tomu však neodpovídalo umístění v průběžné tabulce 1. kuželkářské ligy. Zodpovědnost a z toho plynoucí nervozita způsobovaly, že jsme sehrávali sice vyrovnané zápasy, ale v celkovém součtu nám nějaký ten "kolek", jak by řekli brňáci, chyběl. Pokud jsme se chtěli i nadále pohybovat v elitní skupině, museli jsme zas zabodovat.

Po nevydařeném zápase v Brně nabízela se nám daleko reálnější příležitost k bodovému zisku při druhém utkání jarní části, a to proti Zraposu Opava v Neděli 30. března na naší kuželně.

V první čtveřici hráčů za nás nastoupili Marie Sadílková a Václav Webr. Hráli skvěle. Vašek získal 552 body a Manča ještě o šest víc! Dvojice Zraposu zaostala o 106 bodů. V další naší dvojici se na plánu představili: Jiří Reichel (530 bodů) a Zdeněk Zburník (543 body). Soupeř se také snažil, ale v průběžném hodnocení jsme zvýšili náskok o dalších třiačtyřicet bodů. Jako pátá nastupovala Miroslava Sedláčková ml. a překvapila všechny i sebe - 562 body! V Brně poslední, dnes nejlepší! Protože se do konečného součtu počítají čtyři nejlepší výsledky z pětičlenného družstva, škrtá se tentokrát kvalitních 530 bodů, které dosáhl Jiří Reichel. Slavia tedy dosáhla v celkovém součtu 2 205bodů, Zrapos 2 034 body - vítězíme rozdílem 181 bodů! Máme opravdu velkou radost, neboť jsme splnili náš základní cíl - setrvat v první kuželkářské lize. Bodový zisk nás posouvá k další metě - k boji o bronzové medaile. S největší pravděpodobností se o tom rozhodne již v úterý 1. dubna, kdy hrajeme se Zorou Praha.

Radost družstva byla ještě umocněna tím, že se konečně Luboši Sychrovi podařilo získat I. výkonnostní třídu, a to právě druhým požadovaným náhozem. Stalo se tak ve třetí sérii nedělního zápasu. Dosaženými 520 body splnil předepsaný nához. To znamená, že šest hráčů našeho oddílu OZP SK Slavia Praha si vybojovalo účast na květnovém mistrovství republiky, které se uskuteční v České Třebové!


Případné dotazy a připomínky předáme autorovi
Zpět na Výsledky a průběh her - kuželky
Zpět na úvod