Utkání 1. kuželkářské ligy proti SKK ZP Rokycany (13. 4. 2003)
SK SLAVIA PRAHA odbor zrakově postižených

Utkání 1. kuželkářské ligy proti SKK ZP Rokycany

Cenný skalp

Druhý dubnový víkend nebyl tak zcela černým pro Slavii, jak by se podle hromadných sdělovacích prostředků zdálo. Je pravdou, že fotbalisté v sobotu a hokejisté v neděli prohráli, ale... naši kuželkáři získali cenný skalp, neboť v neděli 13. dubna na domácí kkuželně porazili favorizované družstvo SKK ZP Rokycany. V letošním ročníku první kuželkářské ligy zrakově postižených se to kromě suverénovi soutěže - Lokomotivě Ingstav Brno - nikomu nepodařilo!

Do první hry na čtyřdráhovou kuželnu za Slavii nastoupili: Václav Webr, který dosáhl 568 bodů a Jiří Reichel, který zůstal zpět o pět bodů. Na velmi silnou dvojici soupeře (Hrabák a Červenka) jsme udělali 42 body! Další čtveřici vytvořili za domácí Zdeněk Zburník a Luboš Sychra. Zatímco Zdeněk odvedl svůj standard - 539 bodů, Lubošovi se vůbec nedařilo, byl zoufale nervózní a výsledkem bylo jen 479 bodů. Rokycanští - Tomášek i Auilinger - podali sice vyrovnané, ale ne oslnivé výkony - 536 a 537 bodů. V průběžném hodnocení po čtyřech hráčích jsme však prohrávali o 13 bodů. Vzhledem k tomu, že se do soutěže družstev započítávají čtyři nejlepší výsledky z pětičlenného družstva, nebylo to s námi stále zlé. Podíváme-li se na výsledky prvních tří hráčů, zvyšujeme náskok na 44 body, protože i Zdeňkův výkon byl o dva body lepší než soupeřův. Mirka Sedláčková, která nastupovala za nás jako pátá, věděla, že pokud Kemeny, pátý hráč Rokycan, nepřehodí výkon svého spoluhráče - 536 bodů, stačí nán k vítězství necelá pětistovka. Honza Kemeny si byl dané situace příliš dobře vědom a hrál jako z partesu. Zato Mirce se moc nedařilo. Náskok se mezi nimi nebezpečně zvětšoval. Po sto hodech měl Honza slušných 552 body, Mirka sice jen 524 body, ale v součtu to stačilo. SK Slavia Praha porazila o 16 bodů velmi silného soupeře z Rokycan! Tedy Slavia dosáhla 2 194 body a SKK Rokycany 2 178 bodů! Velká radost pro červenobílé. Úspěch obzvlášť cenný, protože pro nemoc nemohla hrát naše výkonnostní stálice Marie Sadílková.

Měl to být náš poslední zápas v tomto ročníku prvoligové soutěže. Nebyl, protože utkání se Zorou Praha z 1. dubna nebyl pro neregulérnost technického zařízení kuželny Sokola Vršovice, kde hraje své zápasy Zora, dohrán. Vedoucí družstev Anna Slavíková a Jiří Reichel se na základě dané situace dohodli, že se zápas po opravě závad bude opakovat v úterý 15. dubna 2003. Dohoda však hráči Zory nebyla dodržena. Se svým subjektivním výkladem dění na kuželně se obrátili na Český svaz zrakově postižených sportovců. Protože jsme o tom nevěděli, předal osobně Jiří Reichel Anně Slavíkové v úterý 8. dubna dopis, ve kterém kategoricky odmítáme dodatečnou manipulaci ve věci zrušeného utkání. Ve středu 9. dubna Jiří Reichel obdržel doporučený dopis, ve kterém pan Bláha, předseda Sportovní rady ČSZPS nám sděluje, Slavii je utkání kontumováno. Opravdu nezvyklý postup! Ještě že nám nechávají možnost se proti rozhodnutí odvolat. Určitě tak učiníme!!!


Případné dotazy a připomínky předáme autorovi
Zpět na Výsledky a průběh her - kuželky
Zpět na úvod