Dunajský pohár nevidomých a slabozrakých kuželkářů (25. - 26. 4. 2003)
SK SLAVIA PRAHA odbor zrakově postižených

Dunajský pohár nevidomých a slabozrakých kuželkářů

Kvalitně obsazený turnaj

Když jsem přemýšlel, jak stručně informovat zájemce a kuželkářské příznivce o tom, co se odehrávalo 25. a 26. dubna na hezké čtyřdráhové kuželně TJ Spoje Bratislava, napadl mě právě tento název.

Turnaj se konal již po devatenácté a podržel si i termín. Ten je v poslední době velmi důležitý, protože je cca měsíc před Mistrovstvím Evropy a je tudíž velkou příležitostí k ttestování výkonnosti a tedy i vyhlídek. Kromě slovenských oddílů přijela družstva z Polska, Maďarska, Chorvatska, Slovinska a Česka. Suma sumárum 15 čtyřčlenných družstev. Mimo soutěže družstev pořádá se i soutěž dvojic (předem nahlášených).

V soutěži družstev zvítězil domácí kvartet Spojů skvělým výsledkem 2 301 bod. Na druhém místě skončili Chorvaté z Rijeky a třetí místo obsadil reprezentační výběr Slovinska. Naše družstvo SK Slavia Praha vybojovalo devátou příčku (2 116 bodů), před nás se z českých oddílů dostalo jen osmé Brno, Zora obsadila desáté místo.

V soutěži dvojic zvítězila chorvatská dvojice z Rijeky, když docílila většího počtu "devítek", protože dosáhla 1 154 body jako druzí Dušan Kosttjka a Robert Jaderko z "áčka" Spojů Bratislava. Na třetím místě skončila také domácí dvojice Igor Noskovič a Peter Vrablec (1 147 bodů). Nejlepší naše dvojice Václav Webr a Miroslava Sedláčková obsadila čtrnácté místo z 32 dvojic (1 084 body). Lví zásluhu na slušném umístění měl Václav, který porazil 579 kuželek!

Teď už je před námi Mistrovství republiky, které se bude konat v sobotu 17. května v České Třebové. Držte nám palce, probojovalo se nás tam šest!


Případné dotazy a připomínky předáme autorovi
Zpět na Výsledky a průběh her - kuželky
Zpět na úvod