Mistrovství České republiky (17. 5. 2003)
SK SLAVIA PRAHA odbor zrakově postižených

Mistrovství České republiky

Černá sobota

Měli jsme velikou radost. Po dlouhé době se nám podařilo, aby šest Slavistů se probojovalo na Mistrovství České republiky v kuželkách zrakově postižených - jednotlivců. Pouze TJ Lokomotiva Brno a SKK Rokycany měly takové hráčské zastoupení. Do České Třebové, kde se mistrovství v sobotu 17. května konalo, jsme se opravdu moc těšili. Chtěli jsme uspět a vzájemně jsme se hecovali.

První z naší šestice šel na plac Václav Webr, který tuto kuželnu dobře znal a věřil si. Po prvních hodech se příliš nechytá, bojuje sám se sebou. Další tři pětadvacítky (hraje se na sto hodů) jsou už o něco lepší. Celkově však jen 539 bodů. V poslední době dává zpravidla o třicet více!

Mirka Sedláčková ml. podala sice vyrovnaný výkon na všech čtyřech drahách, ale s příliš malými čísly. Celkově tedy jen 486 bodů. Bída!

Řada je na mně. První pětadvacítka jakžtakž. V druhé začínám být více nervózní, protože pár hodů mi nevyšlo. I ve třetí se mi nedaří - ztrácím sedm kuželek do průměru. Chci to v poslední pětadvacítce dohnat, ale začínám ještě více kazit, nechytám se ... výsledkem zoufalého snažení je jen 93 poražených kuželek. Celkově 484 bodů. Hrůza!

Zdeněk Zburník začíná také velmi nevýrazně - 114 poražených kuželek. Další pětadvacítky jsou už mnohem lepší. Celkově však pouze 517 bodíků.

Poslední naše naděje se upíná na Marii Sadílkovou. I ona nezvládla psychicky situaci a po velkém trápení odchází moc zklamaná. 477 bodů - neuvěřitelné!

Pro Luboše Sychru, ale i pro Mirku, byla účast na mistrovství premiérová. Mohli tedy jen překvapit. Nestalo se tak ani v jednom případě. Lubošových celkových 507 bodů bylo nakonec třetím nejlepším výsledkem v té naší strašidelné bilanci.

V celkovém pořadí mezi slabozrakými obsadil Vašek osmé, Zdeněk desáté, Luboš jedenácté a Manča třinácté místo. V kategorii prakticky nevidomých skončila Mirka na dvanáctém a já na třináctém. Opět jsme oběma nohama na zemi!

Zapsal a stydí se Jiří Reichel


Případné dotazy a připomínky předáme autorovi
Zpět na Výsledky a průběh her - kuželky
Zpět na úvod