Poslední utkání podzimní části se ZRAPOS Rokycany (27. 11. 2003)
SK SLAVIA PRAHA odbor zrakově postižených

Přání se stalo skutečností

Do letošní kuželkářské sezony jsme nastupovali se šesticí vyrovnaných hráčů se slušnými výsledky. Je pravdou, že se nám dosud více dařilo při tréninku než při mistrácích nebo turnajích. Také současná pětice družstev I. ligy je výkonnostně velmi vyrovnaná. Měli jsme proto velkou radost, že se nám podařilo vyhrát v Michálkovicích v prvním utkání nové sezony. Druhé vítězství nad několikanásobným mistrem republiky Lokomotivou Brno nám dodalo potřebné sebevědomí. To jsme v plném rozsahu využili v psychicky náročném utkání se Zorou Praha vzhledem k stále nedořešenému utkání z dubna na Zoře. I ve třetím zápase jsme vyhráli, a to se slušivým rozdílem 52 bodů!

Ve čtvrtek 27. listopadu jsme sehráli poslední utkání podzimní části se Sportovním kuželkářským klubem - zrakově postižených Rokycany, jak zní celý název. V první dvojici za nás nastoupili Marie Sadílková a Zdeněk Zburník. Manči se v první pětadvacítce vůbec nedařilo, Zdeněk měl také rozpačitý rozjezd - zatímco soupeř (Auinger i Kemeny) jel naplno. V dalším průběhu se oba naši dostali do svého tempa a pohody, začalo to padat a jejich konečný výsledek byl sympatický. Manča 548 a Zdeněk 556 bodů, součet rokycannských byl o tři bodíky horší.

V další sérii jsem nastoupil s Václavem Webrem. Dařilo se nám. Pokazil jsem sice třetí pětadvacítku, ale celkem slušných 545 bodů a Vašek také úspěšně bojoval s psychikou - současně proti nám hrál jeho velký ryval Honza Hrabák. Zvlášť se Vaškovi vyvedla třetí pětadvacítka, kdy udělal fantastických 160 poražených kuželek. Celkem 562 bodů. I soupeř se snažil, přesto jsme zvýšili náskok na devět bodů. Zvrat mohl ještě způsobit Vilém Červenka, kterého měla uhlídat naše osvědčená koncovka - Miroslava Sedláčková, mladší. Úkol zvládla, i když v rámci družstva se tentokráte stala čuribrkem - tedy tím, kdo se škrtal, třebaže dosáhla 539 bodů. Vilda svým výkonem 532 bodů se vešel do čtveřice soupeřova družstva a snížil celkový výsledek utkání o jeden bodík, takže Slavia zvítězila o osm bodů, když docílila 2.211 a SKK 2.203 body.

Po podzimní části máme ze čtyř utkání plný počet bodů za čtyři vítězství. Rokycany i Michálkovice mají svorně po dvou výhrách a dvou prohrách. BBrno má na svém kontě zatím tři porážky a Zora dvě prohry a jedno vítězství a obě družstva mají vzájemný zápas k dobru. Bez ohledu na tuto skutečnost je naše družstvo podzimním mistrem ligy! Je to rozhodně velký úspěch, ale ještě větší závazek pro jarní část ligy.

Pro úplnost ještě je potřeba uvést, že náš Luboš Sychra, který hrál jako šestý - tedy mimo pětici pro družstvo - dosáhl 540 bodů, čímž potvrdil současnou velkou sílu Slavie.

Do konce roku nás kromě pravidelných čtvrtečních tréninků čeká ještě účast čtyřčlenného družstva na Mikulášském turnaji, který pořádá Zora na naší kuželně v sobotu 13. prosince. I zde bychom chtěli uspět!


Případné dotazy a připomínky předáme autorovi
Zpět na Výsledky a průběh her - kuželky
Zpět na úvod