Jsme mistry republiky (28. 3. 2004)
SK SLAVIA PRAHA odbor zrakově postižených

Velká radost a nadšení doprovázely závěr našeho posledního mistrovského utkání, které jsme sehráli doma s TJ Sokol Michálkovice v neděli 28. března. Šlo v něm o titul v prvoligové kuželkářské soutěži družstev zrakově postižených pro sezónu 2003-4.

Hned úvod zápasu nám skvěle vyšel. Zasloužili se o něj Václav Webr a především Marie Sadílková. Vašek i v tomto zápase potvrdil stabilní formu a po stovce hodů svítilo na displeji slušivých 569. Manča soustředěnou hrou se na dosah přiblížila magické "šestistovce". Dosáhla vynikajícího výsledku - 596 bodů! Za Michálkovice očekávaných 547 v podání Anny Slavíkové, ale jen 455 od Mirka Kundly. Náskok po dvou hráčích opticky velmi značný, avšak už nyní se dalo předpokládat, že se Kundlův výkon zřejmě nebude započítávat do výsledku družstva. Proto zatím velmi opatrná radost z vývoje zápasu.

Po další hře, ve které se za Slavii představili Zdeněk Zburník a Jiří Reichel, už nám bylo zodpovědně veseleji. Zdeněk 556 a autor těchto řádků 564 body. I když se michálkovický Honza Konopka (trojnásobný mistr Evropy) opět "urval" a dokázal onu magickou hranici pokořit o dalších 26 bodů (tedy úctyhodných 626 bodů!), ne tak se dařilo Josefu Paulusovi, který zklamaně, ale sportovně odcházel z dráhy se 492 body. A nyní se už dalo reálně počítat, výsledek získával už své pevné mantinely.

Za nás nastupovala Miroslava Sedláčková ml. a pátým hráčem michálkovických byl Josef Skurčák. Před Džekem stál téměř nesplnitelný úkol - jít přes 620 bodů. A to ještě za předpokladu, že Mirka nepřehodí někoho z nás. Josef (zvaný Džeky) sice bojoval, ale snaha měla konečné číslo 542 body. Mirka nejen uhlídala soupeře, ale ještě dokázala o dva bodíky přeskočit Zdeňka - 558 bodů.

Dobře se poslouchala slova hlavního rozhodčího Antonína Cihláře při závěrečném nástupu: "Družstvo SK Slavia Praha zvítězilo nad Sokolem Michálkovice rozdílem 80 bodů, když dosáhlo 2 287 bodů proti 2 207 bodům!

Zde je konečná tabulka 1. kuželkářské ligy zrakově postižených

1. SK Slavia Praha - 12 bodů
2. TJ Sokol Michálkovice - 10 bodů
3. SKK Rokycany - 8 bodů
4. Lokomotiva Ingstav Brno - 6 bodů
5. TJ Zora Praha - 4 body

Prvoligovou soutěž opouští TJ Zora Praha a z 2. ligy postupuje TJ Lovochemie Lovosice.


Případné dotazy a připomínky předáme autorovi
Zpět na Výsledky a průběh her - kuželky
Zpět na úvod