ROČENKA 2001
SK SLAVIA PRAHA odbor zrakově postižených
1987  1988  1989  1990  1991  1992  1993  1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2002  2003  2004  2005  2006  2007 
VÝSADNÍ POSTAVENÍ "ZNÁMÝCH TVÁŘÍ"
Dalo by se říci, že u nás nic nového. Počet oddílů (8) i členů (148) se ustálil. Svými sportovními výsledky potvrdily své výsadní postavení známé tváře. Lyžařky Kateřina Teplá, Sabina Rogie a Mirka Sedláčková, plavkyně Lucie Víšková, jakož i mladí gólbalisté. V rámci projektových řízení jsme obhájili svoji činnost v očích představitelů Magistrátu hlavního města Prahy, Pražské tělovýchovné unie a českého svazu zrakově postižených sportovců. Sponzorsky pňspěli opět tito naši příznivci a podporovatelé: Transgas s.p., Zonta klub, Městská část Dolních Počernic, Merck s.r.o., nově i společnosti Brema, Kristensson, Hewlett-Packard, R.O.K. Trutnov a také paní Davidová a pánové Tomeš a Blahna.
Vítězkou Světového poháru sjezdového lyžování se stala opět K. Teplá. Na druhém místě byla S.Rogie. Oběma se loni dařilo i v poháru evropském. Na předparalympijských závodech v USA uspěla i další lyžařka (tentokrát na běžkách) M. Sedláčková. Tři zlaté a dvě stříbrné evropské medaile vylovila z vody v Českých Budějovicích i plavkyně L.Víšková. Norského lyžařského seriálu se pak zúčastnila Šárka Seifertova. Mladí gólbalisté, kteří v potu tváře brousili reprezentační ostrahy, obhájili svůj předloňský triumf na mezinárodním Memoriálu Pavla Baláka. Zde své drápky vystrčily i členky dívčího oddílu a ziskem poháru napodobily o něco starší chlapce. Nejlepší hráčkou zde byla vyhlášena Pavlína Badžová.
Domácí mistrovské tituly se v různých kategoriích zrakového postižení stávají kořistí lyžařů M. Sedláčkové a J.Reichla, atletů L.Valera, L.Nováka a opět M. Sedláčkové. Premiérově se ze zlatých medailí mohli konečně potěšit gólbalisté (Z.Rybák, L.Valer, P.Schweiner, M.Svátek, J.Zadražil). Naše béčko (P.Čermák, M.Durila, T.Honsa, M.Procházka, D.Prošek) obhájilo třetí místo. Kuželkáři skončili v I.lize na čtvrté příčce. Individuálně se dařilo především Marii Sadflkové.
Kromě gólbalových turnajů jsme uspořádali lyžařský memoriál Josefa Kuhna v Horních Mísečkách. Tam se kromě již výše jmenovaných dařilo i J.Sedláckovi, J.Vendrové a zejména pak žákyním Veronice Pokorné, Kamile Koncové a Lucii Perkové. Tyto se pak ve velkém lesku představily, podobně jako M.Durila, na jarních Sportovních hrách v Olomouci, týdenním festivalu atletů, plavců a gólbalistů. Cyklistickou formu potvrdila v Radotíně a Dolní Kopanině Š.Seifertová i v cyklistickém závodě do vrchu.
Organizační zdatnost projevili především vedoucí gólbalových družstev (Eva Holubcová, Tomáš Král, Karel Čermák), plavání (Zuzana Kvapilová) a sjezdovém lyžování (Pavel Teplý). Nejaktivnějšími rozhodčími byli Tomáš Valníček a Kateřina Tesařová.

Karel Čermák


Případné dotazy a připomínky
Zpět na úvod