ROČENKA 2007
SK SLAVIA PRAHA odbor zrakově postižených
1987  1988  1989  1990  1991  1992  1993  1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006 

Rok 2007 v Odboru zrakově postižených

Ve vedení oddílu došlo ke změně, z postu dlouholetého předsedy odstoupil Karel Čermák a toto místo převzala bývalá lyžařka Kateřina Šromová. Výbor oddílu byl zeštíhlen na 6 členů – zástupců pouze těch nejaktivnějších oddílů.

Z činnosti jednotlivých oddílů vybíráme:

atletika

Mistrovství světa v brazilském Sao Paolu se zúčastnila běžkyně Miroslava Sedláčková, která zde získala stříbrnou medaili. Na Mistrovství ČR v Českých Budějovicích získal tři tituly vrhač Václav Webr. Další medaile přidal Tomáš Franěk.

golbal

Golbalisté se již poosmé stali mistry ČR, když suverénně zvítězili ve všech pěti ligových kolech a nezaváhali v jediném zápase. O titul se zasloužila osvědčená sestava: Tomáš Franěk, Ondřej Lusk, Martin Procházka, Zdeněk Rybák, Petr Schweiner a Lukáš Valer. Paralympijské kvalifikace v Sao Paolu se s reprezentačním družstvem zúčastnili T. Franěk a L. Valer, kteří startovali i na mezinárodních turnajích v Záhřebu, Budapešti a Bredě.

kuželky

Členové tohoto oddílu si po předchozí úspěšné sezóně vybrali oddechový čas. Z mezinárodních či domácích vrcholných soutěží odjížděli bez medailí. Mistrovství světa v Košicích se zúčastnila Hana Jetelová. Ta se také na nominovala na mistrovství ČR jednotlivců, podobně jako Jiří Reichel, Marie Sadílková a Luboš Sychra. A bez medaile skončilo naše družstvo i v lize. Na stupně nejvyšší tak kuželkáři vystoupali jen při přeboru Prahy.

plavání

V minulosti nejúspěšnější plavci odjeli studovat do zahraničí a tak o domácí úspěchy bojovali pouze jejich oddíloví kolegové. Na mistrovství republiky v hostivařském bazénu se ze zlatých medailí mohli radovat Martin Dráb, Kateřina Hnátková, Hana Jetelová a Jan Zikl. Na již zmiňovaném Mistrovství světa v Brazílii startovali Martin Štěpánek a Martin Dráb.

tandemová cyklistika

Cyklistický oddíl v průběhu roku obnovil svoji činnost a posádky 2 tandemů se začaly zúčastňovat domácích závodů.


Ke konci roku náš odbor čítal 163 členů. V roce 2007 došlo k několika změnám, takže celkový počet se oproti loňskému roku o tři snížil.

A nelze nepoděkovat našim podporovatelům: společnostem AGROMA TRADE, APEX, BAXTER, BIOPHYS, ELFANT, KYTKA TREND, NOSEK, PK OSSENDORF, RAPS-CZ, RYOR, SAGITTA, SINGA, ŠKODAEXPORT, ZENTIVA, ZONTA KLUB, panu Antonínu Cihlářovi, Dr. Blance Davidové, Nadačnímu fondu Českého rozhlasu, Městské části Praha 10 a katedra plavání.

Kateřina Šromová, Karel Čermák


Případné dotazy a připomínky
Zpět na úvod